8
apr

Hela Sverige blir ett kontaktcenter med Intelecoms molnbaserade lösning

Sverige har som första land fått ett alldeles eget telefonnummer. När Svenska Turistföreningen nu lanserat appen ”The Swedish Number” kan personer från hela världen ringa in för att få prata med en slumpvis utvald svensk – om vad som helst! Bakom den tekniska lösningen står Intelecom.

För att fira 250 år med den svenska tryckfrihetsförordningen lanserar STF, i en kampanj tillsammans med Ingo Stockholm, den nya appen ”The Swedish Number”. Det innebär att vem som helst i världen via numret +46 771 793 336 kan ringa och prata om Sverige med helt vanliga svenska medborgare som hjälps åt att kommunicera via numret.


Bakom den unika lösningen står Intelecom, en av Nordens ledande leverantörer av kontaktcenterlösningar. Det är Intelecoms teknik som möjliggör att köa alla samtal, distribuera dem, föra statistik med mera. Via appen, som bygger på Intelecoms öppna API:er, gör svenska folket sig tillgängligt för samtal via det molnbaserade kontaktcentret. Det betyder att vem som helst i Sverige med en smartphone och ett svenskt nummer kan anmäla sig som ”Sverigeambassadör”. Av de registrerade ambassadörerna väljs sedan en agent slumpmässigt ut för att diskutera och svara på frågor från människor i andra länder som ringer in och är nyfikna på Sverige. Den som ringer vet alltså inte vem som svarar och allt sker anonymt.


– Molntekniken och flexibiliteten med plats- och teknikoberoende är några av de faktorer som möjliggör det här unika projektet. Tidigare hade detta aldrig kunnat genomföras då det krävdes att alla agenter skulle sitta på samma fysiska plats med samma typ av enhet. Det är jätteroligt att kunna se att det redan är ett stort tryck på tjänsten och vi följer med spänning möjligheten att göra hela Sverige till ett kontaktcenter, säger Marlene Häggström, Marknads- och Kommunikationschef på Intelecom i Sverige.


”The Swedish Number” har redan genererat stort intresse utomlands med ett stort antal samtal på bara det första dygnet, men också bland flera tusen pratsugna svenskar som anmält sig att svara på samtal. Tack vare molnet och telefonilösningens möjlighet att sitta vart som helst och använda vilken typ av smartphone som helst, kan hela världen ringa till Sverige och prata med en svensk.

På kampanjsidan www.theswedishnumber.se kan du se livestatistik från kontaktcentret som hämtas direkt från Intelecom samt kampanjfilm och ytterligare information.

Se kampanjfilmen:https://youtu.be/mtb3f_NAmK0

För mer information besök www.intelecom.se eller kontakta:

Marlene Häggström
 Marknads- och kommunikationsansvarig
 Intelecom Sweden AB
 T: +46 738 523 403
 E: marlene.haggstrom@intele.com


Om Intelecom

Intelecom är en av Europas ledande leverantörer av kontaktcenterlösningar och är med över 17 års erfarenhet en av de första i världen att utveckla en molnbaserad kontaktcenterlösning. Företaget startade 1998 i Norge, där koncernen fortfarande har sitt huvudkontor. Idag består organisationen av 220 medarbetare som sitter i Norge, Sverige, Danmark och Storbritannien. Inom verksamheten finns ett tydligt fokus på innovation och företaget jobbar ständigt med teknik- och produktutveckling och är positionerade som utmanare i Gartner Magic Quadrant för molnbaserade kontaktcenterlösningar i Västeuropa.

Intelecoms kontaktcenterlösning är mycket flexibel och skalbar och integrerar sömlöst med en mängd andra applikationer och är en av få kontaktcenterlösningar som är sant flerkanalig. Agenter kan hantera ärenden på telefon, e-post, chatt, sociala medier och SMS i samma användargränssnitt. För mer information se: www.intelecom.se